A tu na przykładzie Scouta: [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4o8upvKQYho[/youtube]
Działa!!!!!!!!!!!!! Trzeba przytrzymać dłużej przycisk i pierwsze jest info, że asr off a potem esc off!!! I rzeczywiście bączki można kręcić. Ale dalej nie rozumiem, w jakim celu producenci utrudniają takie rzczy. Brak możliwości wyłączenia esp prawie zaważył o "niekupieniu" Scouta.
Z praktyki wynika że auta od roku modelowego 2012 mogę mieć to dopiero zakodowane VCDSem. Lub jak pompę zamieni się na taką jak w tym roku modelowym zaczęli montować.
Poprzednie wyłączanie ESP było tylko częściowe, po tej zmianie kodowania ESP jest całkiem wyłączalne.
W sumie to racja, bo w poprzednim aucie miałem co do tego wątpliwości. Przy skrajnych sytuacjach coś mi chrobotało w hamulcach choć bokiem też dało się jechać w zakręcie. Teraz tak całkiem nie próbowałem jeszcze bo nie chciałem się zawinąć na jakiejś lampie albo zderzaki zbierać do bagażnika.
1) Panowie nie moge namierzyc, a podobno da sie.. ustawic halogeny jako dzinne i zeby swiecily na 50%.
ktos moze ogaria temat? jezeli tak to w jakij pozycji one swieca jezeli mam wlacznik bez auto?
teraz mam skandynawski i jak tylko przekrece kluczyk to swieca sie swiatla.. zaraz zamierzam to wylaczyc ale zastanawiam sie jak te halogeny uruchamiac.. (na wlanczniku mam tylko pozycje ON dla tylnych przeciwmgielnych)
a 2) Chcialbym ustawic w O1 FL z 2006r 1.9 TDI ALH tak aby po ruszeniu manetka kierunku 3x mrygaly.
mam tak w O2, raz manetka rusze (nie do pelnego wlaczenia kierunkow) i mrygaja 3x..
chcialbym to samo ustawic w O1 FL
he, no wlasnie nie wlanczam, poprzedni wlasciciel chyba wymienil przelacznik i mam tylko tyl do wlanczenia a przod sobie jezdzi tak o.... nie swiecacy..
obecnie mam trb skandynawski i jak tylko przekrece kluczyk to swieca sie swiatla do jazdy, zastanawiam sie czy moge tak zrobic aby to wlasnie halogeny sie swiecily a po przlaczeniu na swiatla do jazdy gasly halogeny a gora sie zalaczala..
inaczej, czy idzie ogarnac na przelaczniku zwyklym aby swiecily sie halogeny a zwykle swiatla nie..?
Cyfer, do świateł dziennych poprzez halogeny wystarczy kodowanie bordnetza
ale - musi być odpowiedni bordnetz i ori podłączone halogeny do niego
a w Twoim przypadku to nie wiemy jak są podłączone halogeny i czy są wogóle
w sterowniku centralnej elektryki uruchom test wykonawczy halogenów - może sie zaświecą
Cyfer a ty jesteś pewny tego auta, nie był to Mint bez halogenów i coś poprzedni właściciel cudował z przodem i pojawił się zderzak z halogenami, które nie są podłączone do elektryki? Możemy pogadać mam taki włącznik z halogenami na przód, o tych dziennych też możemy pomyśleć lub podjedz na spot to ci ktoś ogarnie w Warszawie odbywa się w poniedziałki.
a co do auta jestem pewien, typ sam powiedzial ze wymienial przelacznik a brat ktory pracowal w skodzie ustawil mu tryb skandynawski.. w sobote chce uscisc z kablem i troche pogrzebac, ciekawe co wyjdzie, najwyzej na spot przyjade tramwajem ))
Mam problem z kodowaniem Columbusa, notorycznie wyskuje mi bład Control Module Not Coded. Juz kilka osób próbowało, nikomu na dłuższą metę się nie udało.
Wrzucam kodowanie, może ktoś będzie w stanie pomóc.
Komentarz